برق اضطراری
همان طور که از عنوان آن مشخص است، در مواقعی که منبعهای اصلی تغذیه برق قطع میشوند برق اضطراری به عنوان یک پشتیبان عمل میکند و به تجهیزاتی که نیاز به ادامه کار دارند برق را تغذیه میکند. این برق در قسمتهای مختلفی از جمله مجتمعهای مسکونی، بیمارستانها، مراکز اداری حساس، آزمایشگاهها و … استفاده میشود.
برق اضطراری در تجهیزاتی همانند آسانسورها، درب اتاقهای عمل در بیمارستانها، پمپهای تامین آب در مراکز آتشنشانیها، در مخابراتها، تامین روشنایی در بخشهای حساس، اعلام خطر در بخشهای حیاتی بیشترین کاربرد را دارد.
برق اضطراری در ساختمانها نیز بسیار با اهمیت است. این برق در ساختمانها باید در مدت ۱۰ ثانیه وارد سیستم برقرسانی شده و تجهیزات و سامانههای حیاتی که برای محافظت از جان انسانها تعبیه شده است را به برق متصل نماید. توجه داشته باشید که سیستم برق اضطراری باید به طور کامل از سیستم برق ساختمان جدا باشد.
منابع تغذیهای که وظیفه تامین برق در هنگام قطع برق را بر عهده دارند منابع تغذیه اضطراری میگویند. این منابع به دو دسته منابع تغذیه کننده و منابع تولید کننده تقسیم میشوند. هرکدام از این دو دستهها بسته به سیستم مورد تغذیه، خصوصیات خاص خود را دارند.
منابع تغذیه کننده از باتری برای تولید انرژی الکتریکی استفاده میشود و این منبع برای یک مدت محدود و با توجه مصرف سیستم میتواند برق را تولید کند. اما منابع تولید کننده از موتور الکتریکی و ژنراتورها برای تولید برق استفاده میکند و تا زمانی که سوخت موتور تامین شود میتواند برای یک مدت نامحدود برق تولید کند.
سیستم برق اضطراری را میتوان به چند دسته زیر تقسیمبندی کرد:
سیستم برق اضطراری با وقفه
سیستم برق اضطراری بدون وقفه
سیستم یو پی اس آنلاین
سیستم یو پی اس آفلاین
سیستم مختلط
سیستم یو پی اس Line- Interactive
کلیدی که اتصال مصرف کننده را از منبع اصلی به منبع برق اضطراری تغییر دهد به کلید Change over Switch معروف است. همیشه به یاد داشته باشید که سامانههای برق اضطراری باید همیشه تحت نظارت باشند و هر یک ماه یک بار تحت بازرسی قرار گیرند.
شرکت آرامیس الکتریک ایساتیس با تکیه بر دانش و تجربه خود، مشاوری مطمئن در طراحی و اجرای سیستم برق اضطراری ساختمان در استان یزد می باشد.